Ervaringen cursisten bij OBS als opleider

OBS is voor de partners actief als opleider voor de opleidingen projecteringsdeskundige BMI en OAI. Als opleider is niet alleen de wijze van lesgeven en de inhoud van belang. Ook de sfeer, locatie en wijze van examineren zijn voor de cursist van belang. Hieronder enkele statements van de cursisten in het opleidingsjaar 2018.

Ik vind de locatie(s) erg goed, de lunch is perfect en we worden goed verzorgd. Het lesgeven bevalt me wel. Veel praktische voorbeelden en meer dan genoeg materiaal om te oefenen. De App. met alle gegevens en naslagwerk vind ik top. Dat de examens opgeknipt zijn over meer dagen spreekt me erg aan, minder stress voor mij en toch dit jaar klaar.

Ik ga zeker niet met tegenzin naar de opleiding dat is op zich al een goed teken. De opleiding zit gestructureerd in elkaar, de stof is goed te volgen en makkelijk als naslag te gebruiken. De App. geeft zekerheid dat je alles weet te vinden wat makkelijk is. Door bij aanvang van iedere les te bespreken wat er aan de orde komt weet je wat je te doen staat en wat er van je verwacht word. Naar mate we langer bezig zijn leer je de anderen beter kennen en bouw je je netwerk verder uit, waarmee je als je dat tegenkomt makkelijker een vraag of probleem kan bespreken. Vroegtijdig starten met de examenopgaven vind ik prettig. De examens in 3 stukken op een bekende locatie geeft veel rust, je weet waar het is. En dat geeft geen stress van te voren.

Het prettige is de kleine groep van maximaal 10 cursisten waarmee we de cursus volgen en de mogelijkheid om bij sommige onderwerpen wat dieper op de materie in te gaan. De opzet is ook goed door eerst de theorie te behandelen en te oefenen en daarna de praktijkcases te behandelen. Ook de opdeling van het examen in drie delen is erg prettig en dat ook nog eens op de locatie waar we de lessen volgen. Het feit dat dit centraal in het land is helpt ook mee.

Tijdens de opleiding is er veel persoonlijke aandacht voor vragen, door de kleine klas wordt dit bevorderd. De lessen worden op mooie locaties gegeven in een informele setting, mede hierdoor ontstaat een prettige leeromgeving. Doordat vragen altijd via de
App. kunnen worden gesteld hoef je niet te wachten tot de volgende lesdag op antwoord. Het examen wordt in delen afgenomen, hierdoor ligt er gevoelsmatig minder druk en kan men ontspannen en uiteraard goed voorbereid het examen onderdeel afnemen. Al met al een fijne leeromgeving waar de cursist echt de aandacht heeft.

Ik ben tot nog toe zeer tevreden over de manier van hoe we les krijgen. Verder zijn de locaties waar we gezeten hebben ook naar wens, er is genoeg ruimte en goed eten. Ook ben ik blij met de manier van hoe we de examens gaan doen. Zo raken we niet vermoeid
door ze op verschillende dagen te doen en lijkt mij dat de kans op slagen groter word. Wat ik prettig vind is dat er ook gastsprekers zijn, door meer informatie word ik beter in mijn vak.

Uit bovenstaande statements blijkt duidelijk dat OBS voor kwaliteit gaat naast actuele inhoud en een mooie locatie. We zetten moderne tools in om het leereffect en leerplezier te vergroten. In januari 2019 starten we weer een opstap voor de opleidingen
projecteringsdeskundige. Wil je meedoen of wellicht een collega inschrijven, laat het me weten.

Met vriendelijke groet,
Peter Gielens.

Terug naar overzicht

Geplaatst op 5 oktober 2018